Zoeken van een Yahoo!-code

Standaard komt QuoteStocker met een groot aantal downloadlijsten met fondscodes. Maar misschien wilt u de koersen van een fonds downloaden die niet in een van deze lijsten staat. U moet dan de juiste code van het fonds vinden en toevoegen met behulp van het ‘Bewerk downloadlijst’-scherm.

Maar hoe vindt u nu een een code van een nieuw fonds? Stel u wilt de code van Aegon toevoegen aan de lijst. U volgt dan de volgende stappen:

  1. Ga naar de Yahoo!-website voor het opzoeken van een code (Yahoo! gebruikt voor code het woord ’symbol’).
  2. Type in het tekstveld onder ‘Quote Lookup’ de naam van het bedrijf, in dit geval Aegon. U zult zien dat zodra u begint te typen Yahoo! direct begint met zoeken. In een schermpje direct onder het veld waar u aan het typen bent, verschijnen de zoekresultaten. Aan de rechterkant staat de beurs waar de notering is. Op het moment dat u ‘aego’ getypt hebt, ziet u verschillende zoekresultaten met ‘aego’ in de code.
  3. Nu moet u proberen uit te zoeken welke van de codes u precies moet hebben. In dit geval is het eenvoudig, u moet de ‘AGN.AS‘-code hebben als u de koersen van de Amsterdamse beurs wilt hebben.
  4. Als u op de fondsnaam klikt, opent een pagina met de koersgegevens van Aegon. Boven het koersgrafiekje ziet u onder andere een link naar ‘Historical data’ (historische koersen). Als u hier op klikt, ziet u een overzicht van de koersen.
  5. Zoals u kunt zien is AGN.AS de code voor Aegon. Kopieer AGN.AS in het ‘Code’-tekstveld en de naam Aegon in het ‘Naam’-tekstveld van QuoteStocker. Klik tot slot op de ‘toevoegen’-knop om het fonds toe te voegen aan de geselecteerde downloadlijst.
  6. Deze codes kunt u gebruiken bij Yahoo! en (vrijwel altijd) ook Alpha Vantage als koersbron.

Geïnteresseerd in QuoteStocker? Bestel het programma. Of probeer het eerst gratis uit.