Instellingen

In het scherm ‘Instellingen’ kunt u de instellingen voor de werking van QuoteStocker aanpassen. U hoeft deze instellingen normaal gesproken maar eenmaal te maken. De standaardinstellingen van QuoteStocker zullen na de keuze van uw software voor technische analyse onder ‘Snelkeuze’ in de meeste gevallen goed zijn en niet aangepast hoeven te worden. Als u alle instellingen goed heeft ingesteld, klikt u op de knop met het groene vinkje om deze op te slaan.

Algemeen

 

Opslag

Bovenin het scherm ziet u een gedeelte waar QuoteStocker bestanden opslaat. U kunt een map kiezen door te klikken op het mapje links van de tekst.

Opslag koersbestanden

De belangrijkste map is de map voor de opslag van koersbestanden. Standaard is een aparte map, ‘Koersen’ genaamd, onder ‘Mijn Documenten’ ingesteld. U kunt natuurlijk ook een map kiezen die makkelijk samenwerkt met uw software voor technische analyse. Als u bijvoorbeeld StockVisor gebruikt, dan is de map ..\StockVisor\Data\Temp erg handig omdat StockVisor daar de nieuwe koersbestanden verwacht.

Verder kunt u zelf aangeven hoe de bestanden opgeslagen moeten worden. En of de koersen per datum of per fonds verzameld moeten worden.

Alpha Vantage API Key

Als u gebruik wilt maken van Alpha Vantage als koersbron dan dient u eerst te registreren op de website van Alpha Vantage. U krijgt dan een code (de API-key) die in het instellingenscherm van QuoteStocker moet invullen. Registratie voor Yahoo! is niet nodig.

Proxyserver

Als u een internetverbinding via een proxyserver heeft, dan vult u hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in.

Taal

Hier kiest u de taal die u het liefst gebruikt. Op dit moment kunt u kiezen uit Nederlands en Engels.

 

Outputformaat

Onder het tabblad Output formaat kunt u aangeven hoe de omzetting van de koersen moet gebeuren. Onder snelkeuze zijn al 13 voorinstellingen opgenomen.

 

Eigen kolominstellingen

Als er geen voorgeprogrammeerde instelling aanwezig is waarmee u kunt werken, dan kunt u uw eigen instellingen maken. In de checkboxen vinkt u aan welke gegevens opgeslagen moeten worden. Direct onder deze checkboxen ziet u tekstvelden waarin u kunt aangeven in welk kolomnummer het koersgegeven terecht moet komen. De nummering van de kolommen start bij 0. In de figuur hierboven ziet u bijvoorbeeld dat ‘Naam’ aangevinkt is (de naam van het fonds, aandeel of index) en dat de naam in de eerste kolom (met nummer 0) komt.

Datumformaat

Onder ‘Datumformaat’ kunt u kiezen uit verschillende schrijfwijzen voor de datum. Kies de schrijfwijze die bij uw programma voor technisch analyse past.

Scheidingsteken

In de uitklaplijst onder ‘Scheidingsteken’ kunt u kiezen uit een komma of een | . De gegevens in de koersbestanden worden dan met behulp van een van deze twee tekens van elkaar gescheiden. In de meeste gevallen zal de komma het goede scheidingsteken zijn.

Header

Als laatste kunt u nog een koptekst (header) toevoegen aan het downloadbestand.

Samenvatting

Onder de uitklaplijst van het scheidingsteken ziet u een samenvatting van het door u ingestelde formaat.

Aanvullingen

Stuur een mail naar QuoteStocker wanneer u graag een ander datumformaat, scheidingsteken of een nieuwe snelkeuze of instelling wilt. Indien mogelijk wordt uw wens bij de volgende release meegenomen.

Geïnteresseerd in QuoteStocker? Bestel het programma. Of probeer het eerst gratis uit.